top of page

TAKIM ELBİSE VE ERİL DURUŞ


Özellikle iş hayatında erkeklerin vazgeçilmez giysisi olarak kabul edilen takım elbise ilk olarak İspanya’da kullanılmaya başlandı. Oradan tüm Avrupa’ya yayılan bu klasik erkek kıyafeti, 1860 yıllarında tam şeklini aldı. Bu tarihten 30 sene sonra ise takım elbise artık erkeklerin iş hayatındaki gerekliliklerinden oldu.

Doğru renk ve tarzda seçim yapıldığında hemen hemen her erkeğe yakışan takım elbise bugün hala iş hayatının vazgeçilmezlerinden öyle değil mi? Pantolon, ceket ve yelek kombinasyonundan oluşan takım elbiselerin renk ve kesim şekilleri değişse de genel şeklini uzun yıllar kaybetmedi.

Erkeklerin, düğünlerinde, davetlerde, dönüm noktası sayılabilecek bir çok günde hatta cenazelerde tercih ettiği bu hayli klasik sayılabilecek kıyafet kombini aynı zamanda eril duruşun da simgesi. Tarihte de bir çok törende halka karşı güç gösterisinde bulunmak için takım elbise giyen bürokratlar, ulaşılmaz, güçlü, karizmatik gibi mesajlar iletmek amacıyla bu kostümü tercih ederlerdi. Yine tarihte bir çok alanda tercih edilme sebebi yine gücün ve erkekliğin vurgulanması olmuştur. Kravat ise hiçbir işlevselliği olmadığı halde takım elbisenin vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmiştir.

Tudors Gömlek Krallığı, her tarzdaki takım elbisenizi tamamlayan gömlek, kravat ve aksesuar modelleriyle gücünüze güç, şıklığınıza şıklık katar. Bu yazımızı takım elbiseden hiçbir zaman vazgeçemeyen erkeklere ithaf ediyoruz. Mutlu ve şık günler dileriz.

bottom of page