top of page

ŞIKLIĞINIZI ÖN PLANA ÇIKARAN KÜÇÜK AMA ETKİLİ İPUÇLARI


Tudors en az kadınlar kadar erkeklerin de giyime, şıklığa ve modaya ayak uydurması gerektiğine inanıyor. Her an her yerde şık olmak isteyen erkekler, mevsim modasını yakından takip ederek hem kaliteli hem de trend parçalara dolabında yer veriyor. Şimdi sizlerle paylaşacağımız erkek giyim ipuçları ile şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

1 - Bedeninizin tüm ölçülerini bilin ve bedeninize en uygun takım elbiseleri tercih edin.

Erkekleri en şık gösteren kıyafetlerin başında takım elbise gelir. Takım elbise seçerken kendi ölçülerinizi iyi bilmek, takımın üzerinizdeki duruşunuzu iyi yönde etkileyecektir. Öyle ki, bedeninize tam oturan bir takım elbise sizi çok daha şık gösterecektir.

2 – Kemer ve ayakkabı rengi ve tarzı mutlaka uyumlu olmalı

Erkeklerde kemer ve ayakkabı uyumunun olmazsa olmaz olduğunu herkes bilir. Bu yüzden sizler de kemer ve ayakkabı tercihinizi yaparken renklerinin ve tarzının uyumlu olmasına dikkat edin. Spor bir ayakkabı üzerine klasik kemer takmayın veya taba rengi bir kemer ile lacivert bir ayakkabıyı kombin yapmayın.

3 – Birbirinden farklı desenler kullanmayın.

Eğer o günkü tercihiniz kareli gömlek olduysa üzerine olabildiğince sade renkte bir kravat kullanın. Pantalonunuz ona keza yine gömleğin tonlarıyla uyumlu bir renkte olmalı. Böylece hem renk uyumunuz, hem de gözleri yormayan kombininiz ile çok daha şık olabilirsiniz.

4 – Beyaz gömleği dolabınızdan eksik etmeyin.

Beyaz gömleklerinizin hiçbir zaman modası geçmeyeceği için onlara gözünüz gibi bakın. Hatta bir değil birkaç tane beyaz gömlek edinin. Giydiğiniz gün yine lekelenmemesine, buruşmamasına özen gösterin.

5 – Ayakkabılarınız her daim bakımlı olsun.

Tozlu, eskimiş, boyasız bir ayakkabı ile kişilerin karşısına çıkmak takdir edersiniz ki size dair şıklık algısını yerle bir edecektir. Bu yüzden ayakkabılarınıza yapmanız gereken bakımı yapın ya da yaptırın. Hiçbir zaman ihmal etmeyin.

6 – Kravat bağlamayı ve kullanmayı öğrenin.

Ne kadar hazır bağlanmış kravatlar satın alsanız da bu kravatların duruşu bir süre sonra bozulacaktır. Bu yüzden mutlaka kravat bağlamayı öğrenin. Bunun yanı sıra kravatınız ne uzun ne de kısa durmalı. Bu oranı iyi ayarlayın.

7 – Pantolon ve gömleğinizin ceplerini doldurmayın.

Anahtar, cüzdan, bozuk para veya herhangi bir cisim hem kıyafetinize zarar verir, hem de potluk oluşturarak duruşunuzu bozar. Bu yüzden olabildiğince ceplerinize bir şey koymayın.

bottom of page