top of page

Erkekler için renkli kravatlar


Kravat takmak harika bir şeydir, şıktır, maskülendir … fakat doğru olanı seçecek kadar zaman ayırmazsanız, büyükbabanızın Pazar günleri giydiği kıyafetiyle aynı halde olabilirsiniz… Herhangi bir karışıklık olmaması için, artık, kravatlar, renkli olmalı!

Coşku ile doğru renk! Kravatınızın rengi ceketlerinizle uyum içinde olmalı. Uyumdan kastımız kendini tekrar etmek zorunda değil fakat kravatınız ceketinizle tamamlayıcı renklerde olmalı.

Peki tamamlayıcı renkler nelerdir? Bunlar renk çemberinin zıttı anlamına gelir, yani kahverengi ceket giydiğinizde kravatınız mavi tonlarda olmalı ve lacivert giydiğinizde, kravatınız somon renginde olmalıdır. Eğer gri veya siyah bir ceket giyerseniz, rengi çok fazla patlatmadığınız sürece istediğiniz renk kravatı takabilirsiniz… yani fosforlu renklerden kaçının!

Yine de her durumda, renginizi elektrik ışıklarında değil gün ışığında seçmelisiniz ve giymeyi planladığınız ceketle denemelisiniz. Hatta gömleğinizle de denemelisiniz: boyun şeridinin genişliğinin gömleğinizin yaka yüksekliğinden daha düşük olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Neden mi? Çünkü yaka, kravatı tamamen örtmeli. Kravatın, gömlek yakanızın arkasından görünür olması berbat bir yanlış hesaplamadır!

Renkli bir kravatla, kıyafetinizin geri kalanı sade olmalıdır: gömleğinizi nötr renklerde ya da ince çizgililerde seçmelisiniz. Ve en önemlisi de, asla cem mendilinizde eşleştirmeyin! Ya biri ya da diğeri, ikisi de aynı anda değil.

Renkli kravatın tek riskli tarafı? Her gün giyemeyeceksiniz çünkü bu sizi karşı konulmaz yapar!

bottom of page